fredag 29 maj 2015

Viktig information!!

Vi har jättegoda nyheter!!
Vi har ju läst om rymden nu och blev så sugna på att åka på utställningen "A human adventure" i Norrköping, en utställning från NASA. Dyrt förstås, både med inträde och bussresa... Så vi (Näktergalen) bestämde oss för att söka pengar från föreningen Östergötlands barn. Det gjorde vi i fredags förra veckan och fick svar idag. Vi har fått pengar som täcker både buss och inträde!! YIPPEY!!
Vi åker måndag 8/6 med bussen direkt kl 8.00 och är tillbaka kl 13.00.
Det vi inte kan ordna med så kort varsel är lunch till barnen. Vi hoppas att det är ok för er att barnen får ta med egen matsäck den här dagen. Utställningen använder sig av audioguide (ipad med lurar) för barn från år 1. F-klassens barn går in kostnadsfritt men får inte en egen ipad då de ansvariga anser att det är för svårt för dem. Vi skulle därför behöva några fler vuxna, som kan hjälpa de yngsta med guidningen. Är det någon av er som har tid och lust att följa med denna dag och hjälpa en eller ett två elever så får ni gärna höra av er. Skriv här i kommentarerna eller maila eller ring till mig, Petra.

Fler datum att notera:

Fredag 5/6: MAIF-dagen. Hela skolan åker till Motala. De stora (år 3-6) tävlar i friidrott, vi tittar på och gör även andra aktiviteter i Motala. Denna dag är det EGEN MATSÄCK som gäller. (Vi vet att det blir två dagar i rad p.g.a. Norrköpingsresan. Vi hoppas att det inte ställer till det för er).

Onsdag 10/6: Avslutning på kvällen. Information har gått hem i pappersform. På dagen åker vi hem till Marie (en årlig tradition på Näktergalen). Där leker vi ute och badar i hennes pool. Om man inte kan simma 200m utan flythjälp måste man ha armpuffar eller simdyna med sig. Badkläder och handduk behövs också förstås. Mat denna dag får vi med oss från skolan.

7 kommentarer:

  1. Jag åker gärna med till Norrköping!!! :-) Nisse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanon! Det tackar vi för! :) Ta med egen mat bara, inträde är betalt förstås!
      Petra

      Radera
  2. Jag kan följa med om det behövs mer folk /Marcus Niklasson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanon! Det låter jättebra! Ta med egen mat bara, inträdet är betalt förstås! :)
      Petra

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Davids pappa Mats följer gärna med till Norrköping!

      Radera
    2. Härligt Mats! Du är så välkommen! Medtag egen matsäck bara, inträdet är betalt såklart!
      Petra

      Radera