söndag 10 maj 2015

Vecka 20

I veckan som gått har vi fortsatt vårt tema-arbete om rymden. Vi har pratat och skrivit om vår galax och om planeterna. Det är fantastiskt vad era barn kan mycket! Flera av dem vill gärna lära sig planeternas ordning (vilket absolut inte är något krav). Här är i alla fall en smart ramsa som man kan ha som hjälp om man vill. Första bokstaven i varje ord är första bokstaven i respektive planet. "Mamma vattnar jorden medan jag sätter ut nya plantor." (Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto. Pluto räknas ju numera inte som en planet, utan som en dvärgplanet, men ramsan funkar inte annars...). Nästa vecka ska vi prata rymdresor och sedan är arbetet med rymden slut. Är era barn sugna på att veta mer är www.ungafakta.se en jättebra länk. Där finns mycket annat spännande också.

Nästa vecka är en kort vecka eftersom det är Kristi Himmelsfärdsdag på torsdag. Fredagen är en klämdag, så då är barnen lediga från skolan. Matteläxan som lämnades ut till år 1 och 2 i fredags är alltså till nästa torsdag.

Jag har gjort en länklista här bredvid. Där tänkte vi lägga upp bra länkar som ni kan nytta av hemma. Länken "Elevspel" har jag inte tittat jättemycket på, men där finns en hel del övningar i matematik om man vill träna lite extra. Om ni har bra tips på sidor får ni gärna hojta till så lägger vi upp dem också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar