tisdag 15 mars 2016

15 mars

Idag har vi haft en annorlunda, men väldigt bra dag! Ett stort tack till Tristans mamma och Savannahs pappa, som kom och berättade om sina yrken för oss. Ni gjorde ett strålande jobb - barnen (och jag och Marie) var jättenöjda!

På morgonen fick vi höra om sjuksköterske-jobbet av Tristans mamma. Vi kom in både på hennes arbetsuppgifter och på kroppen, som vi ju arbetar med just nu. Perfekt! Kul med de söta och illustrativa bilderna!


På mellanpasset träffade F-klassen de blivande 6-åringarna. Då hade vi andra bokprat med skolbibliotekarien. Vi fick lära oss var vi kan hitta olika slags böcker i biblioteket och så fick vi en massa bra boktips. Detta gjorde att vi inte hann förhöra skrivläxan idag. Vi ska försöka hinna det imorgon. Oavsett om vi hinner det eller inte så kommer en ny läxa hem imorgon. 

På eftermiddagen kom Savannahs pappa, som arbetar som styckare. Han hade med sig en massa redskap och kläder och visade och berättade om sitt yrke.  Dessutom fick vi allihop varsitt hårnät, handskar och munskydd. Vi blev sååå snygga! (Det här passet hade 6-åringarna idrott, det är därför de inte var med).


Savannahs pappa berättade för mig och Marie att de skapade en Facebook-sida (troligtvis förra hösten) som heter Näktergalen 2014. Det är en föräldragrupp som skapades i samband med en klassträff. Där får ni som är föräldrar på Näktergalen gärna gå med, hälsar han. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar