fredag 7 december 2018

Kaos!


Idag var det verkligen kaos efter varje gång barnen kom in utifrån!! Vi hade därför åter en kurs i hur man gör när man blir blöt. Det som tar VÄLDIGT mycket tid är bytandet av kläder. Det är så att många barn inte har några extrakläder här. De springer runt och letar och ibland måste de låna ur kvarglömda kläder. Alla barn var blöta idag. De kunde inte låta bli snön vilket man ju kan förstå. Trots överdrag och så. Men eleverna kan ju inte sitta genomvåta i klassrummet eller halvnakna för den delen. Många fick sina skor genomblöta. Då är det ju viktigt att det finns extra strumpor och inneskor. Har de inga inneskor blir ju extrastrumporna blöta när de ska ut igen. Vi har 3 torkskåp. Det innebär att det ska få rum 7-8 barns kläder i torkskåpet. Då torkar det ju inte så bra så klart. Vi ber därför att ni ser till att det finns extrakläder på skolan. Vi är en liten skola och har inte personal till att ha eleverna inne. Vi måste ju ha våra lagstadgade 30 min rast. 
Dessutom blir ju elevernas lektionstid drabbade när vi vuxna måste hjälpa dem att leta kläder.
Nu till något roligare. Vi firade Nobel igår och det gick jättebra. Alla skötte sig fint och det blev en riktig fest. Veckans bokstav var Dd. Ettorna håller på att räkna ut sin mattebok. Tvåor har jobbat med adjektiv och i matten har vi geometri. F-klass har pratat tidsordning och månaderna.
Vi har avslutat NTA genom att barnen fick hemliga burkar med kulor i. De skulle väga sig fram till vilken burk som hade 6 kulor. Alla burkar hade olika antal.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar