fredag 14 september 2018

Skoljogg

Skoljoggen gick bra! Resultaten redovisas nästa vecka.
F-klassen har pratat om stor, större, störst. De har fortsatt att rimma. Vi håller på att göra språklig medvetenhetstest med alla i F. Idag var de iväg till simhallen. Det fungerade också bra.
Ettor har pratat om hälften och dubbelt. Vi har tränat på siffrorna 0-5 och vi har delat upp de talen.
Veckans bokstav var Aa.
Tvåor adderar och subtraherar tal upp till 20. Då har man jättehjälp av 10-kompisarna. Några i år två har glömt dem och därför kommer några att få dem i läxa. På svenskan har det handlat om vokalerna.
Vi har tittat på en film om dinosaurier. Ettor och tvåor kommer att forska om varsin dinosaurie och sedan redovisa för hela klassen.
Terminens Natur och Teknik för Alla, NTA heter Balansera och väga. Vi började i tisdags med att balansera pappersfjärilar på pennor. Med och utan tyngd. På idrotten har det övats kondition. Idrotten kommer att vara ute i två veckor till.
Idag har vi skickat hem ett papper från bokbussen. Där har man chansen att få en bok och trevliga lässtunder med sina barn.
Vi vill påminna om att läsläxan är till onsdagar! Det är svårt att få till läxförhör på andra dagar då vi har andra saker inplanerade.

                                          Matte ute med F. Vi gör geometriska former med pinnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar