söndag 17 april 2016

Vecka 16

Vi har kommit igång med våra utvecklingssamtal nu. Glöm inte att ni som har barn från år 1 och uppåt ska gå in och läsa omdömena på Dexter innan samtalet. Hur ni går tillväga har ni fått information om på mailen. Har ni glömt eller raderat det, så hör av er så får ni det igen. Ni som har barn i F-klass har inga omdömen att läsa. Detta görs först från år 1.

I samband med utvecklingssamtalet får ni hem ett USB-minne. Där har vi spelat in ert barn, när han eller hon läser eller berättar om en bok. Detta görs en gång/termin och barnen brukar tycka om att lyssna på sina gamla inspelningar tillsammans med er föräldrar. Då hör man tydligt hur mycket man har utvecklats. När ni har lyssnat på det ska USB-minnet tillbaka till skolan.

På temat kommer vi att börja jobba med sinnena den här veckan. Det arbetet kommer att fortgå några veckor.

På NTA:n fortsätter vi att undersöka olika föremål och deras egenskaper. I förra veckan provade vi vilka föremål som var magnetiska, men först gjorde vi en förutsägelse förstås. Mycket stämde, men det var många som var förvånade över att mässingsbrickan inte var magnetisk.


1 kommentar: