söndag 18 oktober 2015

V 43

Nu är det bara en vecka kvar innan barnen får ett välförtjänt lov! Vare sig de är på fritids eller hemma så har de iallafall ledigt från skolarbetet.

I förra veckan laddade vi ner Nationalencyklopedins appar på barnens ipads. Inloggningsuppgifter har ni fått hem via mail. Ni kan alltså använda denna inloggning både på ipads, telefoner och datorer. Inloggningen fungerar både till de lär-spel som vi laddat ner samt till uppslagsverket NE. Motala kommun har tecknat ett avtal med NE, som gör att all personal och alla elever kan skapa ett konto där. Väldigt bra! Lär-spelen är också riktigt bra, men vissa är ju mer avsedda för de yngsta eleverna.

På temat har vi pratat om olika kretslopp i naturen. Vi kommer att fortsätta lite med det, samt gå in på miljön. Efter lovet kommer vi att lära oss mer om olika svenska djur. De som klarar det kommer att få forska enskilt eller i par och de övriga kommer att få forska i grupp tillsammans med en vuxen.

Vi är i full gång med utvecklingssamtalen nu. Vi skickar hem IUP:n för underskrift efter samtalet. Sedan kommer den att ligga på Dexter. Om ni vill ha hem en papperskopia får ni säga till.

På fredag tänkte vi mysa lite med film och halloweenpyssel. Då får barnen ha med sig lite godis för max 20 kr om de vill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar